Šitą pasiteisinimą girdžiu dažniausiai. Neturiu laiko nes: darbas ar verslas, vaikai, mokslai… Supraskite, jūs neturite laiko neturėti laiko! Jūs privalote pradėti rūpintis savo kūnu jau dabar. Pagal statistiką viršsvorio turintis žmogus gyvena vidutiniškai 10 metų trumpiau, tas pats ir su lėtinę ligą pastoviai besigydančiasi žmonėmis.
Tai jūs neturite laiko? Jūsų dabartinė būsena jums kainuos 10 metų buvimo su jūsų artimaisiais, jūsų paties tobulėjimo ir patirčių. Bet tai yra tik gyvenimo trukmės statiska. O juk yra dar svarbesnis faktorius – gyvenimo kokybė. Šitos statistikos niekas neveda. Kokie bus jūsų paskutiniai 20-30 metų, jei jūs leisite savo kūnui po truputį irti. Kaip tai veiks jūsų veiklą, kuriai dabar atiduodate visas savo jėgas, kaip tai paveiks jūsų vaikus ir artimuosius, jei jūsų kūnas nebegalės atlikti kasdieninų funkcijų. Kaip tai atsilieps jūsų nuotaikai, asmenybei, santykiams?
Ypatingai tuo rizikuoja vyrai. Gyvenant nesveikai mūsų širdies garantinis laikas baigiasi ties 40 metų riba. Savimi rūpintis reikia pradėti dar gerokai iki to.
Man akis atvėrė vienas vizitas pas gydytoją. Buvau toks kaip visi (kaip man tada atrodė) – išgerdavau tik savaitgaliais, parūkydavau, valgydavau ne makdonalde ir turėjau lengvą viršsvorį, bet storas tikrai nebuvau. Kažkuriuo momentu supratau, kad savijauta kurią aš laikau normalia, tikrai negali būti įprasta 26 metų vyrui. Pastovus silpnumas ir apatija buvo kasdieninė mano būsena. Pamatęs mano kraujo tyrimus, gydytojas man pasakė, kad kol kas nieko baisaus, bet jeigu ir toliau taip varysiu, 40ties metų gausiu infarktą. Man tai buvo mano pirmas iš daugelio vėlesnių žadintuvo skambučių, privertęs pradėti keisti savo gyvenimą.
Laiko niekada nebus pakankamai, jo visada bus tik mažiau. Todėl reikia susidelioti prioritetus ir pasidaryti laiko. Jei jūsų prioritetas darbas, supraskite, kad dirbdami jūs tiesiogiai iškeičiate savo gyvenimo laiką į dalykus kuriuos perkate už uždirbtus pinigus. Dažnai tie dalykai net nereikalingi. Persidirbdami ir stresuodami jūs dar labiau trumpinate savo gyvenimą, tiesiogiai kenkiate savo sveikatai ir bloginate sau likusio laiko kokybę.
Jei jūs aukojate visą save dėl vaikų, yra didelė tikimybė, kad jiems jūsų aukos visai net nereikia. Jiems labiau reikia sveikų ir laimingų tėvų, nes pagal jūsų pavyzdį jie užaugs patys ir augins savo vaikus.
Atsitraukite nuo viso šio užburto rato, pasižiūrėkite iš šono adekvačiai ir nešališkai, ir jums pavyks paskirstyti prioritetus ir pasigaminti laiko sau. Skirkite jį fizinei veiklai ir savęs tobulėjimui. Jums tai atsipirks su kaupu!